Elke dag ademen we meer dan 500 liter pure zuurstof in!
Een boom kan maar liefst 20 kilogram koolstofdioxide absorberen per jaar
We weten allemaal dat we buiten onze bomen moeten koesteren maar ook binnen dragen planten bij aan een gezonde levenskwaliteit
Net als drinkbaar water hebben we recht op schone lucht
Windstromingen transporteren vervuilde lucht ook tot de poolgebieden
Planten breken bepaalde chemische verbindingen af en zuiveren zo de lucht
Om de positieve effecten van planten te onderstrepen lanceerden we het ‘Breathe Nature’ label.
Hou je woon-, werk- en leefruimtes gezond
Ontferm je over één van onze "Breathe Nature" plantjes
Previous slide
Next slide

Breathe Nature collections

Breathe Nature

Iedereen heeft recht op gezonde lucht, op een gezonde leefomgeving! En planten helpen ons hierin. We weten allemaal dat we buiten onze bomen moeten koesteren, maar ook binnen dragen planten bij aan een gezonde levenskwaliteit. Om de positieve effecten van planten op onze leefruimtes te onderstrepen lanceren wij de naam ‘Breathe Nature’. Breathe Nature staat voor aantrekkelijke collectie kamerplanten. Planten die zeer gemakkelijk te houden zijn, en een grote, positieve invloed hebben op de luchtkwaliteit van de leefkamer of werkruimte waarin ze staan.

Wat doen planten?

Planten zorgen ervoor dat de binnenlucht eigenlijk spontaan ververst wordt. Er is zelfs ontdekt dat bepaalde planten gespecialiseerd zijn in het afbreken van bepaalde schadelijke stoffen. Deze conclusie werd getrokken door de ruimtevaartorganisatie NASA. Zij zoeken al 20 jaar naar manieren om de vervuilde lucht in een ruimtevaartcapsule vers te houden, zonder dat het energie kost. En ze hebben inderdaad de conclusie kunnen trekken dat planten bepaalde chemische verbindingen af kan breken en daardoor de lucht zuiveren.

Daarnaast hebben planten een goede invloed op de luchtvochtigheid. Al met al wordt de luchtkwaliteit verbeterd en klachten zoals kuchen, hoesten, hoofdpijn en droge ogen fors verminderen.

Een Australisch onderzoek wees recent uit dat de aanwezigheid van slechts enkele kamerplanten al grote verbeteringen aangaf in de luchtkwaliteit. De metingen werden verricht in kantoorruimtes mét en zonder kamerplanten, wél en niet-geventileerd.

Welke chemische stoffen breken planten af?

Planten kunnen specifieke chemische verbindingen neutraliseren. Hieronder vind je twee voorbeelden die in leefomgevingen voorkomen.

Formaldehyde: Dit komt uit isolatiematerialen, plafondtegels, spaanplaat, vloerbedekkingslijm en sigarettenrook. Onze klimop (Hedera) ‘Breathe Nature’ is een echte kampioen in het afbreken van formaldehyde. Je kan Hedera perfect als kamerplant of hangplant binnen houden. Ze voelen zich het prettigst op een plekje halfzon/halfschaduw.

Benzeen: Komt voor in tabaksrook en schoonmaakmiddelen.

Hou je woon-, werk- en leefruimtes dus gezond, en kies een aantal toffe planten. Breathe Nature

Succes!